Annons

Annons

Annons

Annons

Återträffar i NA

En av alla återträffar: Ålsta skolas sista klass sågs på nytt efter mer än 50 år

En gång i tiden gick det här gänget i samma klass på Ålsta skola i Hallsberg. I somras sågs de igen.

Bild: Privat

Annons

Det här med återträffar är ett omtyckt inslag på NA Familj. Har du nån på gång, så ta gärna en bild och mejla in till familj@na.se. Precis som Sven-Erik Carlsson gjort här, i samband med att hans gamla Hallsbergsklass från Ålsta skola träffades nu i somras.

Från Sven-Erik Carlsson kommer den här bilden ihop med följande lilla berättelse:

Annons

"Den 6 maj hölls en klassåterträff i Ålsta skola, Hallsberg. Det varundertecknad som drog i gång det hela. Jag började redan långt före jul att"reka" om intresse fanns, och gensvaret var stort. Då bestämde jag ett datum långt fram för att alla skulle ha möjlighet att boka in den dagen.

Eftersom elevantalet inte var så stort gick vi i så kallad "B-skola", det vill säga det var flera klasser som hade sin undervisning i samma klassrum. Därför blev det hela nio klasser som kom att vara med på klassåterträffen, och det mest fantastiska var att vår småskolefröken Ingeborg Olsson från den tiden också kunde vara med – numera 94 år.Skolan började avvecklas 1962, och 1964 lämnade de sista eleverna skolan efter att den fungerat som skola i 60 år. De som nu samlats för återträffen var alltså de nio sistaklasserna som gått i Ålsta skola födda mellan 1948 och 1956.

Annons

Vi samlades först i Ålsta skola för fika. Sedan blev det genomgång av skolan samt titt på gamla skolkort. Minnena var många, och några hade inte sett varandra på över 50 år.Träffen avlutades med en trevlig middag på hotell Stinsen i Hallsberg.

Längst bak från vänster; Göran Larsson, Robert Eriksson (båda med solglasögon), Morgan Persson, Karl-Erik Persson (rutig skjorta), Christer Elfström, Tommy Karlsson (keps), Ingegärd Johansson (röd tröja), Åke Hilding, Ann-Christine Elfström (delvis skymd), Bernt Johansson och Tommy Håkansson.

I rad två; Arne Wistrand (vit skjorta), Lars-Erik Olsson (grå jacka), Håkan Johansson (rutig skjorta), Kerstin Enocksson, Ingrid Åberg, Kristina Pettersson, Gunvi Rehnvall, Ingegerd Johansson Mohlin, Eva Olsson och Bo Ivarsson.

Annons

Ståendes längst fram från vänster; May Olsson (ljus kappa), Lillemor Carlsén, Gullvi Edström, Anita Edström, Ingrid Andersson, Stig Åberg, Lars Wistrand, Arne Persson och Alf Larsson.Sittandes längst fram; Sven-Erik Carlsson och Ingeborg Olsson (en gång i tiden klassens lärare)."

Sven-Erik Carlsson


www.na.se

019-15 50 55
redaktion@na.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan